Tot ce trebuie să știți despre zilele dumneavoastră de concediu

blog

Concediul și orele libere sunt importante pentru a vă recrea și a reveni la muncă revigorat Dar câte ore de concediu aveți de fapt? Dacă lucrați prin intermediul unui agent de muncă temporară ca AB Werkt, aveți dreptul la 25 de zile de concediu în cazul unui raport de muncă cu normă întreagă. Puteți citi mai multe despre aceasta mai jos.

Veți acumula zile de concediu și în calitate de lucrător temporar. Acest lucru funcționează astfel: pentru fiecare oră de lucru, este acumulat un procent de aproximativ 10%. Dacă plecați în concediu, puteți lua aceste zile de concediu. Pentru acestea vi se plătește ce ați acumulat. Dacă tocmai ați început să lucrați, este posibil să nu fi acumulat încă suficiente ore de concediu. O regulă este că, dacă lucrați cu normă întreagă, acumulați în medie 16 2/3 ore de concediu pe lună lucrată.

Câte zile de concediu am acumulat?

Legea stipulează că angajații acumulează 20 de zile de concediu (4 săptămâni) pe an în cazul angajării cu normă întreagă. Aceasta este ceea ce noi numim concediu legal. Puteți calcula după cum urmează:

4 x numărul de ore pe care le lucrați. Dacă lucrați 40 de ore pe săptămână, acumulați 160 de ore pe an. Sau 20 de zile. De exemplu, dacă lucrați 20 de ore, aveți dreptul la 4 x 20 de ore = 80 de ore anual.

Vești bune: în calitate de lucrător temporar, aveți, prin urmare, dreptul la mai multe zile de concediu, și anume 25 (5 săptămâni). Deci, sunt 5 zile (= 1 săptămână) mai mult decât impune legea. Acest lucru este numit concediu fără caracter obligatoriu. Dacă nu lucrați cu normă întreagă, zilele de concediu fără caracter obligatoriu se calculează pe baza orelor lucrate pe săptămână.

Ce se întâmplă dacă încă nu am lucrat suficient?

Dacă încă nu ați lucrat pentru AB de mult timp, probabil că nu ați acumulat încă suficiente ore de concediu. Puteți lua totuși concediu. Dacă se potrivește cu planurile companiei, desigur. Dacă vă luați concediu, veți avea mai puține venituri în acea perioadă, caz în care veți lua concediu fără plată. Dacă începeți să lucrați din nou după concediu, veți începe imediat să acumulați orele de concediu.

Aveți întrebări cu privire la concediul dumneavoastră și la orele de concediu? Luați atunci legătura cu persoana dumneavoastră de contact.