Sebastian Wabik lucrează la Livar: „Am o poziție bună și îmi place munca mea”

ervaringsverhaal

Sebastian Wabik este un om mulțumit. De când a venit din Polonia în Țările de Jos în 2005, i-a plăcut întotdeauna să lucreze prin AB Werkt.

„Cunoșteam AB Werkt încă din Polonia și nu am avut niciodată un alt angajator în Țările de Jos. Deoarece nu a fost niciodată necesar. Am fost îndrumat foarte bine încă de la început. Contactul cu AB Werkt este extrem de bun. Dacă s-a întâmplat ceva, sau am o întrebare, pot suna oricând. Nu am avut încă niciodată probleme.”

Instruit ca măcelar

Sebastian are pregătire pentru meseria de măcelar. Foarte repede a putut să lucreze ca dezosator la fabrica de carne de vită Verhey din Nuth. „Fiecare zi a fost marcată de o anumită bucată de carne. Într-o zi tăiam doar bucăți de umăr, a doua zi era un alt tip de carne pe masa mea.”

Inițial, Sebastian a venit în Țările de Jos singur, fără soție și copii. Când și-a dat seama că pentru moment era suficient de lucru pentru el, și-a rugat și familia să vină la Limburg. După doi ani, familia a fost reunită. „Suntem fericiți în Țările de Jos.”

Diferențe mici față de Polonia

Potrivit lui Sebastian, a lucra în Polonia nu este atât de diferit față de a lucra în Țările de Jos. „Un măcelar este un măcelar și o vacă este o vacă. Nici modul în care interacționăm unii cu alții la locul de muncă nu este mult mai diferit. În acest sens, tranziția nu a fost atât de dificilă. Singurul lucru care a fost dificil a fost învățarea limbii.” De aceea, Sebastian a urmat un curs de olandeză prin intermediul și pe cheltuiala AB.

De la bovine la porcine

În 2015, AB Werkt i-a oferit lui Sebastian un post la Livar în Echt. De atunci lucrează cu carne de porc. „Îmi place asta, pentru că inițial eram specializat în porcine. La Livar, efectuez toate activitățile care țin de prelucrarea cărnii. De la dezosare și tăiere la porționare și totul dintre acestea.”

De două ori mulțumit

La Livar, i-am oferit lui Sebastian un loc de muncă cu oportunități de creștere și perspective de viitor”, spune managerul de cont Ramona Reubsaet. „De la un măcelar care nu vorbea limba olandeză, a devenit maistru în secția de dezosare. Întreprinderea sa utilizatoare este extrem de mulțumită de el – la fel și noi. Sebastian a trecut printr-o dezvoltare rapidă, deoarece este întotdeauna mai mult decât 100% dedicat, este loial companiei sale, dar, de asemenea, vorbește deschis când are ceva de spus. Este o persoană foarte sociabilă, cu o atitudine pozitivă.”

Momentan, Sebastian nu intenționează să facă schimbări. „Am o poziție bună ca manager de producție și îmi place munca mea. Îmi place munca mea și mă simt bine la Livar.”