Cum să vă păstrați sentimentul de concediu

Sigur știți cum e: concediul s-a terminat și după două zile de muncă vă simțiți ca și când nu ați fi plecat niciodată. De ce este atât de dificil să păstrați cel puțin o parte din acea atmosferă relaxată de concediu? Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă bucurați de senzația de concediu pentru mai mult timp.

1 Începeți treptat

Ce faceți de cele mai multe ori mai întâi când vă întoarceți din concediu? Vă citiți e-mailurile. Considerați că așa veți fi rapid la curent cu tot ce trebuie. Dar, de asemenea, acest lucru garantează faptul că vă veți cufunda imediat în rutina zilnică. Și asta deși e-mailul nu este de multe ori cel mai important element în activitatea dumneavoastră. Prin urmare, pentru prima zi după concediu planificați lucruri care vă vor da energie. Și, de asemenea, în zilele următoare. Acest lucru oferă cea mai mare satisfacție, și, prin urmare, plăcere. Pentru a face acest lucru, mai apelați la înlocuitorul dumneavoastră încă puțin timp. Acest lucru vă oferă spațiul necesar pentru a vă stabili prioritățile.

2 Creați rutine noi

Noi, oamenii, suntem creaturi ale obișnuinței. Trăim în rutine. Acesta este un lucru bun, pentru că înseamnă că multe lucruri simple necesită puțin efort. Dar, de asemenea, aceleași rutine ne asigură că vom reveni rapid la obiceiurile vechi și familiare. Concediul este momentul potrivit pentru a crea noi rutine. De exemplu, puneți ceasul cu jumătate de oră mai devreme pentru un antrenament plăcut sau o plimbare lungă. Acest lucru este cu siguranță mai ușor după concediul din timpul verii, deoarece este de multe ori încă vreme frumoasă. Dacă reușiți să faceți acest lucru timp de șase săptămâni, se naște o nouă rutină. Una care vă face să vă simți mult mai bine.

3 Planificați lucruri plăcute când vă întoarceți

Cum se face că vă bucurați de lucruri plăcute cu familia și prietenii în concediu, dar nu aveți timp să le faceți și acasă? Desigur, ne cheamă datoria la serviciu, gospodărie, familie și multe altele. Cu toate acestea, puteți face în continuare lucruri distractive. Excursii de o zi la mare, pădure sau în oraș, de exemplu. Planificați aceste călătorii chiar la întoarcerea din concediu. Treceți-le în calendar și faceți planuri concrete cu privire la ceea ce veți face și cu cine. Veți avea ceva ce să așteptați cu nerăbdare. Și anticiparea este de multe ori jumătate din muncă, reiese din acest studiu.

4 Păstrați vii amintirile din concediul dumneavoastră

Vinul de băut la cort, mirosul florilor, muzica. În concediu ne sunt stimulate toate simțurile. Nu e o idee rea să faceți asta și acasă. Puneți pe masă bolul acela frumos care vă amintește de Italia. Creați un playlist în Spotify cu toate melodiile preferate de flamenco spaniol. Bucurați-vă de săculeții cu parfum de lavandă din Provence. Imprimați cele mai bune fotografii din concediu și expuneți-le într-un loc vizibil, să vă amintiți în fiecare zi. În acest fel, vă întoarceți în mod regulat în timp și acele vibrații de concediu revin la viață. Jucați cărți cu copiii în vacanță? Stăteați în jurul focului de tabără? Sau ați băut întotdeauna un cappuccino delicios după-amiaza? De ce nu ați face acest lucru și acasă? V-a făcut plăcere și așa vă puteți crea un nou obicei.

5 Răsplătiți-vă pe dumneavoastră și mediul dumneavoastră

Ne pricepem mereu să ne supărăm în legătură cu ceea ce nu a mers bine. Cum am fi putut proceda altfel. Nimic în neregulă cu acest lucru, desigur, pentru că doar așa putem să devenim din ce în ce mai buni. În concediu nu suntem critici, ci mai degrabă foarte înțelegători și amabili cu noi înșine și cu cei din jurul nostru. Am putea face asta un pic mai mult și acasă. Faceți-le mai des complimente celor dragi. Și colegilor și angajaților dumneavoastră Spuneți ceva frumos sau oferiți o mică atenție. Pentru oameni cea mai mare satisfacție o reprezintă să ofere ceva. Faceți asta și pentru dumneavoastră. Recompensați-vă când ați făcut o treabă bună. Faceți o pauză suplimentară sau mâncați sandvișul preferat. Rezervați-vă un masaj seara sau mergeți la cinema să vedeți cel mai recent film cu James Bond.

Concediul vă face bine

Cercetările de la Universitatea din San Francisco arată că concediul este bun pentru sănătatea dumneavoastră. Pentru că vă relaxați, nivelul de stres scade și acest lucru este benefic pentru sistemul imunitar. Și astfel vă îmbolnăviți ceva mai rar. Deci: Bine ați venit acasă și păstrați acest sentiment!