Cu ce se ocupă Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă?

Cu ce se ocupă Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă?

Fiecare își dorește, desigur, să fie fericit și sănătos. Din păcate, cu toții trecem prin momente în care suntem bolnavi și nu putem munci. Angajatorul tău va comunica faptul că ești bolnav, astfel încât să fii eligibil pentru remunerație. Sperăm că te vei însănătoși curând și că în câteva zile te poți întoarce la serviciu. Dacă situația durează mai mult, vei intra în contact cu Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă. În acest articol, îți explicăm ce este Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă și care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont, în calitate de angajat.

Cu ce se ocupă Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă?

„Arbo” este prescurtarea de la „arbeidsomstandigheden” (condiții de muncă). Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă (Arbodienst) ajută societățile să asigure condiții bune de muncă. Cel mai cunoscut serviciu este asistența în caz de boală. Însă Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă presupune mai mult de atât. Acesta ne ajută și la prevenirea absențelor cauzate de îmbolnăviri sau accidente. Evaluând, de exemplu, dacă există condiții de muncă sigure. Acest lucru se poate realiza printr-o inventariere a riscurilor, RIE (Inventarierea și Evaluarea Riscurilor). Sau verificând dacă volumul de muncă nu este prea mare. Prin urmare, acest serviciu oferă consultanță societăților cu privire la măsurile pe care acestea le pot lua pentru ca angajații să nu ajungă la epuizare.

Asigurarea unui serviciu pentru sănătate și securitate în muncă este obligatorie?

Orice organizație sau societate are obligația de a încheia un contract cu un Serviciu pentru sănătate și securitate în muncă. Acest lucru este stabilit prin lege. Există o gamă largă de Servicii pentru sănătate și securitate în muncă. Angajatorul poate alege serviciul cel mai potrivit.
Care sunt situațiile în care eu, ca angajat, am contact cu Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă
Poți avea contact cu Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă în diferite situații. Dacă urmează să desfășori o muncă pentru care este necesară o condiție fizică foarte bună, poți fi supus unui examen medical preventiv sau unui consult medical. Acest lucru are loc prin intermediul Serviciului de sănătate și securitate în muncă.

În cele mai multe cazuri, vei avea contact cu Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă dacă ești bolnav. Acest lucru este, de asemenea, reglementat prin lege.

Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă și absența pe motiv de boală

Angajatorul tău are obligația să comunice Serviciului de sănătate și securitate în muncă, în termen de o săptămână, faptul că ești bolnav.
Ulterior, Serviciul pentru sănătate și securitate în muncă ia legătura cu tine pentru a verifica cum te simți
În acest scop, organizația respectivă dispune de medici de medicina muncii și de alți medici specialiști care îți pot oferi o bună asistență. Angajatorul tău nu poate și nici nu ar trebui să îți evalueze situația medicală. Nu numai deoarece nu are cunoștințe medicale, ci și deoarece ai dreptul la viață privată.

Ce se întâmplă atunci când ești bolnav mai mult timp

Legea privind îmbunătățirea sistemului de sesizare conține dispoziții referitoare la măsurile care trebuie adoptate în cazul în care ești bolnav mai mult de șase săptămâni. Astfel, Serviciul de sănătate și securitate în muncă va face, în acest caz, o analiză mai aprofundată a absenței tale pe motive medicale. De asemenea, tu și angajatorul tău veți întocmi un plan care va cuprinde pașii necesari pentru reîntoarcerea ta la serviciu.

Totul pentru a vă asigura că te poți reîntoarce la serviciu într-o manieră responsabilă.

Căci nimănui nu îi place să stea acasă, bolnav.

Ce poți face pentru a te menține sănătos și într-o formă bună? Citește acest blog.