Puneți-vă centura de siguranță în tractor!

artikel

Există prea multe accidente mortale în sectorul agricol în fiecare an, care ar fi putut fi probabil prevenite prin purtarea centurii de siguranță.

Șoferul a rămas blocat sau a fost proiectat în afara tractorului. Nu contează cât de multă experiență de conducere aveți sau cât de bine cunoașteți terenul. Un accident este ascuns undeva acolo într-un colț mic și, fără centură de siguranță, de multe ori nu supraviețuiți unui accident. Tractoarele sunt adesea utilizate și în afara sectorului agricol. De exemplu, de către grădinari și peisagiști și contractori în domeniul mecanic. Pentru aceste sectoare, va fi chiar obligatorie purtarea centurii de siguranță începând cu 1 ianuarie. Așa că fiți cu ochii în patru legat de acest aspect!

Ce se întâmplă dacă aveți un accident și nu purtați centura de siguranță?

Cabina unui tractor este construită în așa fel, încât să nu se prăbușească atunci când tractorul se înclină sau se rostogolește cu capul în jos. Centura asigură faptul că rămâneți în interiorul cabinei sigure. Dacă se răstoarnă tractorul, nu puteți ajunge sub el. Dacă nu purtați o centură, vă puteți lovi în parbriz sau puteți fi aruncat din cabină. Deci ieșiți din zona de siguranță. Odată ce sunteți afară, s-ar putea să rămâneți blocați și, ca rezultat, este posibil să nu supraviețuiți. Angajatorul (sau angajatul) poate fi amendat de către Inspectoratul SZW dacă nu au fost luate măsuri suficiente pentru a preveni rănirea, cum ar fi o centură de siguranță.

De ce este o centură de siguranță bună?

O centură de siguranță pentru mașină se întinde peste umăr. La tractoare, sunt montate curele peste șolduri. Atenție: O centură oferă o protecție bună atunci când o purtați peste șolduri. Sau peste pelvis. Deci: Nu peste părțile moi ale abdomenului.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați o centură?

Centurile de siguranță trebuie să fie prevăzute cu o închidere care să funcționeze corect și cu un dispozitiv de blocare care să funcționeze corect. Retractoarele trebuie să funcționeze astfel încât centura să fie fixată corect după ce a fost aplicată.

Purtarea unei centuri este obligatorie din punct de vedere legal?

Este obligatorie purtarea unei centuri de siguranță pentru grădinari, peisagiști și contractori în domeniul mecanic. Centura de siguranță trebuie purtată când conduceți pe drumuri publice și când lucrați în pante. Dacă tractorul nu este încă echipat cu o centură de siguranță (cel puțin centură de șolduri), instalați-o sau cereți montarea unei centuri de siguranță

Puneți-vă întotdeauna centura când conduceți tractorul. Dacă tractorul nu este echipat cu centură de siguranță, discutați acest lucru cu întreprinderea utilizatoare.