Pesta porcină în România

artikel

România se confruntă deja de luni de zile cu Pesta porcină africană (PPA), care este extrem de contagioasă. S-au raportat deja sute de focare. Există temerea că vor apărea cazuri și mai multe.


România se implică activ în combaterea cât mai eficientă a acestei temute boli. De asemenea, se depun toate eforturile pentru combaterea bolii și răspândirii acesteia. Pesta porcină africană este o boală virală extrem de contagioasă, mortală pentru porci. Boala nu este periculoasă pentru om. Virusul este răspândit de animalele bolnave, de camioane și autovehicule și de persoane care au fost în contact cu virusul. Virusul poate fi răspândit și consumând alimente sau băuturi, în special carne și produse din carne.

Ajută-ne să prevenim răspândirea!

Date fiind legăturile numeroase dintre Olanda și România, vă cerem respectuos ajutorul din Olanda. Este în interesul tuturor ca virusul pestei porcine africane să nu se răspândească mai departe. Nici în România dar nici în alte țări europene. De aceea vă rugăm pe toți să fiți
vigilenți și să luați fiecare personal toate măsurile de precauție posibile. Mai ales când faceți o vizită la o fermă de porci în Olanda, igiena este de extremă importanță: spălați-vă pe mâini, eventual faceți duș și purtați îmbrăcăminte de serviciu curată.

În plus, vă rugăm insistent să nu aduceți alimente și băuturi din România. În special niciun produs din carne. Virusul poate fi în carne și poate trece neobservat. Va rugam deasemenea sa tineti cont daca pe perioada vacantei mergeti acasa si dupa aceea va intoarceti inapoi in
Olanda.

Vă mulțumim pentru cooperare.