Aviagen este mulțumit de lucrătorii internaționali

Aviagen este o mare fermă internațională de reproducere din sectorul puilor de carne. Societatea are propriile sale animale de reproducție de rasă pură și este specializată în pui matcă bunici și părinți. Clienții sunt deserviți din mai mult de 100 de țări din mai multe unități, printre care una în strada Elmpterweg în Roermond. Koen van Lith (director de incubator) și Lion Hekers (director de producție) sunt entuziasmați de colegii lor internaționali care lucrează la Aviagen prin AB Werkt.

„Oamenii cred că avem grajduri pline de găini aici, dar nu este așa”, explică Koen. „Ouăle puilor părinți sunt clocite în incubatoare și apoi le vindem fermelor de creștere și fermelor de pui de carne din întreaga Europă. În producția noastră lucrează aproximativ 27 de angajați.”

Totul rezolvat cu cazarea

Lion, care la rândul lui a început să lucreze la Aviagen prin AB Werkt, este mulțumit de cooperare. „Colaborăm de mulți ani cu AB Werkt. Sunt foarte activi în sectorul agricol. Ceea ce este frumos este că AB Werkt se ocupă și de cazare pentru persoanele care vin din străinătate pentru a lucra în Țările de Jos. Acest lucru reprezintă o grijă mai puțin pentru cineva care este nou aici și încă mai trebuie să se acomodeze. Și pentru noi, desigur, este foarte practic.”

Fără muncă sezonieră

Cei mai mulți lucrători internaționali de la Aviagen au un loc de muncă cu normă întreagă. Koen: „Nu avem perioade de vârf sau de așteptare în munca noastră. Totul este planificat în avans. Suntem aproape în mod constant ocupați și avem nevoie de un număr fix de oameni pentru a putea să ne desfășurăm producția în fiecare săptămână.” Lion: „Numai în cazuri de boală sau când oamenii noștri pleacă în concediu apelăm la AB Werkt pentru lucrători temporari suplimentari. De obicei vedem din timp dacă apar provocări în ceea ce privește personalul nostru. În general, AB Werkt ne poate ajuta foarte bine privind aceste aspecte. Unii dintre cei care vin ca lucrători flexibili, de exemplu, în timpul unei perioade de vacanță, de multe ori rămân la noi.”

Comunicarea este esențială

În timp ce, în urmă cu câțiva ani, cu precădere angajații polonezi au fost cei care au ajuns la Aviagen prin intermediul AB Werkt, personalul este acum mult mai divers în ceea ce privește naționalitatea. Koen: „În prezent avem angajați din țări precum Polonia, România, Spania, Letonia și Moldova. Evident că atunci trebuie depus un efort suplimentar în comunicarea la locul de muncă.” Lion completează cele spuse de Koen: „Comunicarea bună este cheia succesului atunci când lucrezi cu colegi din mai multe țări. În domeniul nostru e bine să poți vorbi cu cineva față în față. De aceea considerăm și că este important ca cineva să fie dispus să învețe puțină germană sau engleză. De altfel, angajații mai tineri care vin la noi de multe ori vorbesc deja aceste limbi.”

Program intern de formare

Koen: „Fie că lucrați pentru noi în calitate de lucrător internațional prin AB, fie că vă găsiți un loc de muncă aici în alt mod, toți angajații sunt egali pentru noi. Aceasta este, de asemenea, cultura noastră corporativă, menținem ierarhii plate și o atmosferă informală. De asemenea, facem tot ce putem pentru a ne asigura că angajații internaționali se simt confortabil aici și sunt bine primiți în cadrul grupului. E important acest aspect, altfel vor pleca după scurt timp. Și asta e păcat, pentru că doar investim timpul necesar în formarea internă a oamenilor. „

Lion conchide: „Să fim sinceri: nu reușim să ne facem treaba fără lucrătorii din alte țări. Nu văd ca în următorii ani să fie mai mulți olandezi care să facă aceste munci. Există deficit de personal peste tot, în special în sectorul agricol. Suntem mulțumiți de AB Werkt și de lucrătorii internaționali pe care îi aduc. Această colaborare merge pur și simplu foarte bine.”