7 sfaturi pentru a ajuta la prevenirea gripei

blog

Ziarele sunt pline de astfel de informații: iarna aceasta trebuie să luăm în considerare un val de gripă puternic. Doriți să evitați îmbolnăvirea? Vă pot ajuta aceste sfaturi!

Febră, dureri abdominale, vărsături, dureri musculare, oboseală severă și un nas care curge în continuu… Acestea sunt doar o mică parte din simptomele unei gripe. Boala este cauzată de virusul gripal, care se instalează în gât. Din fericire, există mai multe modalități de a preveni infectarea cu acest virus. Gândiți-vă la regulile care se aplică și în cazul coronavirusului: păstrați distanța, tușiți și strănutați în cot și spălați-vă des pe mâini. Dar și aceste sfaturi pot fi de ajutor:

Grupa de risc? Faceți un vaccin antigripal

Dacă sunteți vaccinat(ă), este mai puțin probabil să vă îmbolnăviți grav de gripă. În special pentru persoanele cu vârsta de peste șaizeci de ani sau care suferă de boli de inimă sau de plămâni, o astfel de injecție poate face cu adevărat diferența.

Mâncați sănătos și faceți exerciții fizice

Mâncând sănătos și făcând exerciții fizice, vă îmbunătățiți imunitatea. Cu o dietă variată veți obține necesarul de vitamine și exercițiile fizice asigură o bună circulație a sângelui. Ca urmare, nutrienții sunt transportați bine prin corpul dumneavoastră. Exerciții fizice sunt, de asemenea, benefice pentru ganglionii limfatici. Ganglionii limfatici sunt locuri de colectare a globulelor albe, care, la rândul lor, se asigură că virusurile nu se răspândesc prin corpul dumneavoastră.

Beți multă apă

Asigurați-vă că beți cel puțin un litru și jumătate până la doi litri de apă pe zi, pentru că atunci veți rămâne hidratați. Astfel, membranele mucoase nu se usucă. Și tocmai acele membrane, în special cele din nas, sunt foarte importante pentru a evita contaminarea! Ele împiedică virusurile să pătrundă în corpul dumneavoastră.

Ieșiți la aer

Știați că vitamina D este foarte bună pentru imunitate? Principala sursă a acestui tip de vitamine sunteți dumneavoastră. Corpul dumneavoastră o activează când intrați în contact cu lumina soarelui. Să petreceți timp afară este o modalitate bună de a vă asigura că nu vă îmbolnăviți!

Dormiți șapte până la opt ore pe noapte

În timpul somnului, celulele din corpul dumneavoastră se recuperează. Ca urmare, acestea sunt mai în măsură să se apere împotriva virusurilor și a bacteriilor dăunătoare. Așa că asigurați-vă că dormiți suficient.

Evitați stresul

Dacă vă aflați într-o stare de stres, corpul dumneavoastră se află într-o atitudine de luptă sau de fugă. De exemplu, se acordă o atenție suplimentară mușchilor, astfel încât să puteți alerga bine. Foarte la îndemână când sunteți față în față cu un leu, dar nu atunci când doriți să evitați o boală. Sistemul dumneavoastră imunitar va deveni un copil neglijat, cu toate consecințele pe care le presupune acest lucru.

Aerisiți-vă locuința sau locul de muncă

Dacă am învățat ceva din criza de coronavirus, este că aerosolii joacă un rol major în răspândirea gripei. Sunt mici picături care rămân în aer până la cincisprezece minute. Asigurați sisteme bune de ventilație și ferestre deschise timp de cel puțin 15 minute pe zi. Acest lucru asigură o bună aerisire, și, prin urmare, o calitate mai bună a aerului!